Hraběnka s doktorským snem pod pěti kruhy

Každý z nás má nějaký sen. Někdo se chce stát astronautem, jiný zase zedníkem. Občas se ale stane, že těch snů máme více a je až nemožné je skloubit dohromady, a to se týká hokejistky Samanthy Kolowrátové, která se dostala s českou hokejovou reprezentací žen na olympijské hry a zároveň se rozhodla studovat medicínu.


Samantha Kolowratová se narodila 12. července 1996 v Praze. Pochází ze šlechtického rodu Kolowratů a její praděd byl hrabě Jindřich Kolowrat-Krakovský, hlava tohoto rodu, významný politik a protifašistický bojovník. Její máma je korejka a otec poloviční čech. V dětství začala s krasobruslením, kde se naučila bruslit, avšak to ji nebavilo, a tak začala hrát hokej společně s jejím bratrem. Od roku 2014 studovala na univerzitě v USA, kde se účastnila univerzitního hokej.

Na podzim roku 2021 pomohla ženské hokejové reprezentaci k postupu na olympijské hry v Pekingu, což je poprvé v Československé historii. Skončily zde na 7. místě. Na příští sezónu se rozhodla hrát ve Švédsku, avšak její hokejový sen  byl již splněn – dostala se na olympiádu, a proto přišel na řadu ten druhý. S kariérou hokejistky si dala nyní pauzu a nastoupila na lékařskou univerzitu ve Filadelfii. Kariéře na ledě ale dvířka definitivně nezavřela: „Nevím, co bude za týden, natož za čtyři roky. Možná budu hrát. Hlavně abych měla pivo na střídačce, to je pak hokej nejlepší,“ s úsměvem popsala Samantha.


Samantha Kolowrátová je úžasným příkladem toho, že když člověk chce, tak vše dokáže, i když se bude muset něčeho vzdát. Věřím, že nejen mně dala motivaci k tomu, jít studovat obor, který je pro nás náplní, ať už se momentálně věnujete čemukoliv. Doufám, že její studium na medicíně bude stejně úspěšné, jako její celá hokejová kariéra. (ib)

snímky: @sammy_kolo, ČTK

Komentáře

Oblíbené příspěvky