Mistrovství světa ve fotbale čelí obrovské kritice

QATAR – V neděli 20. 11. začne jedno z nejočekávanějších sportovních utkání. Mistrovství světa ve fotbale 2022, jež letos bude hostit asijský stát Katar, čelí mnoha kontroverzí a kritice a to již od roku 2010, kdy bylo rozhodnuto o tom, že právě tato země bude tou „pravou“.

Kromě toho, že se MS koná neobvykle v zimních měsících, vzbuzuje také vysoké kontroverze kvůli výstavbě infrastruktury pro mistrovství. „Více než 6 500 migrujících pracovníků z Indie, Pákistánu, Nepálu, Bangladéše a Srí Lanky zemřelo v Kataru od doby, kdy před 10 lety získal právo pořádat mistrovství světa,“ uvedl britský deník The Guardian. Mimo jiné je v Kataru nelegální homosexualita a požívání alkoholu na veřejnosti, z čehož je více než jasné, že fanoušci i samotní hráči se začali bouřit.

Celkové náklady na MS překročily 200 miliard dolarů a tím předběhl šampionát v Brazílii, kdy náklady dosáhly „pouhých“ 15 miliard amerických dolarů. Česká republika na mistrovství nedorazila, a není jediná, mezi dalšími je například Itálie. Finále se bude konat 18. 12, mezi největší favority patří Francie, Argentina, Španělsko, Brazílie a Anglie. Věřím, že se o tomto Mistroství světa se bude mluvit ještě hodně dlouho. (ib)


snímky: seznamzpravy.cz



Komentáře

Oblíbené příspěvky