Vstupenka na hokej zdarma po darování červeného zlata

OLOMOUC – Fakt, že v nemocnicích je nedostatek krve, není žádným překvapením. Proto každý dárce, jenž se někdy rozhodl pro darování, by měl být hýčkán. O to se postaral 20. 11. olomoucký hokejový tým HC Olomouc. Ten již dva roky provozuje projekt Kápni božskou červenou, kdy nejen samotní hráči, ale i realizační tým daruje krev pro Fakultní nemocnici Olomouc. Letos však vymysleli něco originálního, co může odměnit momentální a nabudit budoucí dárce.

„Všichni dárci krve, kteří byli v letošním roce darovat alespoň jedenkrát, mohou bezplatně získat vstupenku na stání a ti, kteří jsou držiteli zlaté plakety profesora Janského a zároveň byli letos darovat alespoň jedenkrát darovat, mohou dostat lístek na sezení,“ vysvětluje marketingový manažer Simon Vejtasa pro transfuzka.fnol.cz. Zápas probíhal proti Bílým tygrům Liberec a skončil výsledkem 4:1 pro Olomouc.

Svůj názor vysvětlil také personál spolupracující FN Olomouc: „Může to znít jako fráze, ale každodenně se u nás v nemocnici setkáváme s příběhy, které potvrzují, že každá darovaná kapka krve může pomoci zachránit lidský život. Je to jen několik dnů, co jsme měli skutečně akutní nedostatek krve a jen díky obrovské vlně solidarity se podařilo tuto krizi zažehnat. Proto jsme za podporu ze strany Kohoutů velmi vděční,“ upozorňuje vrchní sestra Transfuzního oddělení Michaela Fedorco. (ib)


snímky: hc-olomouc.cz, transfuzka.fnol.cz


Komentáře

Oblíbené příspěvky